Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 03, 2005

Bangladesh-concert blijft geld opbrengen


Bijna 25 jaar geleden organiseerde Beatle George Harrison in Madison Square Garden in New York het allereerste grote benefietconcert met een waslijst van bekende muzikanten. Dat concert, ten voordele van de slachtoffers van een overstromingsramp in Bangladesh, blijft ook nu nog altijd geld opleveren.

In vergelijking met de concerten van Bob Geldof, Live Aid en Live 8, bleven de opbrengsten van Harrisons concert aan de bescheiden kant. Maar 250.000 dollar aan ticketverkoop was toen ook een groot bedrag. Recentere muzikale hulpinitiatieven brachten tientallen miljoenen op.

Belangrijk vooral is dat het 'Concert for Bangladesh' een trend heeft gezet. Harrison slaagde erin om beroemde muzikanten als Ringo Starr, Eric Clapton, Bob Dylan, Leon Russell, Billy Preston en Ravi Shankar samen te brengen om gratis een concert te geven ten voordele van Unicef.


Sinds 1971 heeft het project inmiddels al 15 miljoen dollar opgebracht aan de verkoop van het album en video van de film die gemaakt werd om het historisch concert vast te leggen. Vorige maand werd er een nieuwe dvd uitgebracht, samen met een gemixte cd-set.

De verkoop daarvan gaat opnieuw naar Unicef, via een nieuw liefdadigheidsfonds, 'The George Harrison Fund for Unicef'. De dvd omvat ook een documentaire over het concert, terwijl de cd nooit eerder uitgebrachte muziek van onder meer Bob Dylan omvat.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home