Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 03, 2005

Frankrijk ondersteunt New Orleans


Maandag staat in het Palais des Congres in Parijs een concert op het programma met de Franse zanger Francis Cabrel en de Amerikaanse singer-songwriter Zachary Richards, afkomstig uit Louisiana. Daarmee brengt Frankrijk meteen een hulpactie op gang om jazz-muzikanten uit New-Orleans te ondersteunen.

Renaud Donnedieu de Vabres, Frans minister van cultuur, zal vrijdag in New Orleans het hele project bekend maken. Het concert met Cabrel en Richards zal naar verwachting 130.000 dollar opbrengen. Die som zal overgedragen worden aan muzikanten uit Louisiana. Het concert moet het begin vormen van een hele reeks culturele initiatieven die tot doel hebben de orkaanschade in Louisiana te helpen herstellen.

Maar volgende maand start ook een tweede project. Daarbij worden artisten uit New Orleans uitgenodigd om gedurende een periode van drie maanden te komen werken en optreden. Daarbij krijgen de Amerikaanse muziekanten onder meer een appartement en een loon aangeboden.

Franse bedrijven en hun Amerikaanse dochterondernemingen zouden in totaal 20,7 miljoen dollar hebben geschonken om de heropbouw van de getroffen gebieden financieel te ondersteunen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home