Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 22, 2005

Embraer wil duizend grote jets verkopen


De Braziliaanse vliegtuigconstructeur Embraer verwacht het volgende decennium duizend van zijn nieuwe grotere vliegtuigen, voorzien voor 70 tot 110 passagiers, te zullen verkopen. Dat heeft het bedrijf, de vierde grootste producent van de wereld, bekend gemaakt. Daarmee zou het bedrijf beter doen dan oorspronkelijk werd vooropgesteld.

Vrijdag werd aan Air Canada de honderdste Embraer 170-190 opgeleverd, negentien maanden na het debuut van het toestel. In piekperiodes hoopt de Braziliaanse constructeur 120 tot 130 jets per jaar te kunnen produceren. Voordien was Embraer gespecialiseerd in kleinere, regionale vliegtuigen voor maximum 50 passagiers.

Embraer heeft op dit ogenblik een orderboek met 335 bestellingen voor het nieuwe type en nog eens 383 opties. Onderdirecteur Artur Coutinho benadrukte dat het bedrijf met verscheidene luchtvaartmaatschappijen in onderhandeling is. Het contract met Air Canada is volgens hem bijzonder belangrijk. "Daardoor wordt immers aangetoond dat niet alleen regionele maatschappijen, maar ook de grote vliegtuigmaatschappijen in ons product geпnteresseerd zijn," benadrukte hij.

2 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home