Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 09, 2005

Welke boodschap had Fatal Attraction?


De Amerikaanse televisiezender AMC begint morgen met een reeks over films die een schok door de wereld hebben doen gaan. In 'Movies That Shook the World' wordt aandacht besteed aan negen speelfilms die voor één of andere reden een groot cultureel belang hebben gehad.

"Het is een reeks die iedereen zou moeten zien," schrijft Marilyn Moss in The Hollywood Reporter. "Er wordt niet alleen achtergrondinformatie gegeven over de negen films, maar ook wordt aandacht besteed aan de grote culturele en sociale contekst die ze hebben verworven."

Begonnen wordt met de kaskraker 'Fatal Attraction' (1987) met Glenn Close en Michael Douglas. "De film lokte discussies uit over de gruwel van de Aids-besmettingen, het feminisme en de professionele carrière van de vrouw," aldus Moss. Daarnaast is er 'The Birth of a Nation', volgens Moss wellicht nog altijd de meest controversiële film die de Amerikaanse filmindustrie ooit heeft voortgebracht.

De serie omvat verder ook nog 'The China Syndrome', 'American Graffiti', 'The Exorcist', '2001: A Space Odyssey', 'Do the Right Thing', 'The Last Temptation of Christ' en 'The Graduate'. "Elk van deze films tonen ons waar we ons op een bepaald ogenblik in de loop van de geschiedenis bevonden," schrijft Moss nog.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home