Snackbar als rots in de branding
In geval van rampen is er altijd een rol weggelegd voor een onverwachte en onbekende held. In de Amerikaanse havenstad Port Fourchon werkte een bescheiden truckersrestaurant in de schijnwerpers. Het vormde een centrale spil in de heropleving van een belangrijke tak van de Amerikaanse economie na de doortocht van orkaan Katrina.
"Het Kajun Truck Plaza Restaurant wordt niet bepaald beschouwd als een spil van de petroleumindustrie van de Amerikaanse Golfkust," schrijftAugust Cole in het magazine MarketWatch. "Maar het zorgt wel voor honderden arbeiders van Port Fourchon, waar de Louisiana Offshore Oil Pipeline ongeveer vijftien procent van de buitenlandse olie en offshore voorraden voor de Verenigde Staten aan land brengt."
"Verschillende elementen die we niet als sleuteleenheden van de sector beschouwden, bleken uiteindelijk na de orkaan heel belangrijk," benadrukte Ted Falgout, directeur van de Greater Lafourche Port Commission. "Het restaurant zogde voor voedsel en brandstof op een ogenblik dat dit heel schaars was."
Het Kajun Truck Plaza Restaurant was de eerste locatie die opnieuw op gang kwam en al zijn voorraden aan de man bracht tot de bevoorrading weer kon heropgepakt worden. Het restaurant moest daarbij twee tot drie keer meer dan zijn gewone klantenbestand van voedsel voorzien.
De haven kon twee dagen na de doortocht van de orkaan opnieuw wordengeopend, maar ook nog dagen later bleef het in het restaurant overvol.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home