Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 30, 2005

Deense luchtmacht helpt kerstman

De Deense luchtmacht heeft 5.032 dollar betaald aan een deeltijdse kerstman omdat twee overvliegende gevechtsvliegtuigen het rendier van de heilige een fatale hartaanval hadden bezorgd. De part-time heilige kan zich nu een nieuw trekdier aanschaffen.

De feiten dateren van februari dit jaar. Het slachtoffer, dat naar de naam Rudolf luisterde, was rustig aan het grazen op de boederij van Olavi Nikkanoff, toen twee F-16 toestellen van de Deense luchtmacht op lage hoogte overscheerden. Het geluid bezorgde Rudolf een hartaanval. Dat betekende dat de deeltijdse kerstman met kerstmis slechts over één rendier kan beschikken om zijn slede te trekken.

Nikkanoff bekloeg zich daarover bij de Deense luchtmacht, die hem een compensatie toekende voor het rendier en de rekening van de veearts. "We zouden het niet op ons geweten willen hebben dat de kinderen met kerstmis door onze schuld hun cadeautjes niet zouden krijgen," benadrukte luchtmacht-woordvoerder kapitein Morten Jensen.

Met de schadevergoeding wil Nikkanoff inderdaad een nieuw rendier kopen, zodat hij over enkele weken weer op volle kracht aan zijn kersttoer zou kunnen beginnen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home