Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 24, 2005

Toch nog markt voor ebooks?


De markt van de eBooks blijkt toch nog toekomst te hebben, vooral op het vlak van wetenschappelijke literatuur. Maar ook de algemene markt vertoont volgens een Amerikaanse uitgeversorganisatie opnieuw een groei. De sector zou zich jaarlijks mogen verheugen in een verdubbeling van de markt.

De markt van de eBooks bleek lange tijd compleet verloren te zijn. Toen Barnes&Noble besloot te stoppen met de verkoop van eBooks en de verkoop leesapparaten ook geen succes bleek, leek het lot van de sector bezegeld te zijn. Maar sinds enkele tijd vertoont de markt echter weer een groei.

Vooral wetenschappelijke literatuur wordt met eBooks geconsumeerd, maar de Amerikaanse uitgaversorganisatie AAP stelt dat ook de algemene eBook-markt opnieuw een groei kent. De omzet op de Amerikaanse markt zou op dit ogenblik één miljoen dollar per maand bedragen en een constante groei kennen.

De totale omzet aan eBooks in de Verenigde Staten bedraagt volgens cijfers van www.openeBook.org momenteel ongeveer 20 miljoen dollar. In Japan zou de markt ongeveer even groot zijn. In Amerika bieden niet alleen wetenschappelijke bibliotheken eBooks aan, ook openbare bibliotheken hebben ze in hun catalogi.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home