Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 23, 2005

Londense West-End blijft duurste kantoorwijk



Het Londense West-End blijft de duurste kantoormarkt van de wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van vastgoedspecialist Richard Ellis. In nagenoeg alle metropolen van de wereld gaan de huurprijzen trouwens naar omhoog.

Uit de halfjaarlijkse statistieken van Richard Ellis blijkt dat de huurprijzen in het Londense West-End met zeven procent achteruit gegaan zijn. Maar dat heeft te maken met de hogere koers van de dollar. In realiteit is de maandhuur er nagenoeg constant gebleven op 133 euro per vierkante meter.

In Tokio zijn de prijzen wel sterk gestegen. Daardoor zijn de twee belangrijkse kantoorwijken van de Japanse hoofdstad met huurprijzen van 97 en 92 euro per vierkante meter naar de tweede en derde plaats gestegen.

Daardoor is London City naar de vierde plaats terug gezakt. Opmerkelijk is verder dat Hong Kong op één jaar tijd van de zeventiende naar de achtste plaats is gestegen. Ook Dublin steeg één trapje en staat nu op een zevende plaats.

Ondanks de sterkere dollar zijn de Amerikaanse steden niet terug te vinden in de hoogste regionen van de rangschikking. Midtown Manhattan is met een prijs van 40 euro per vierkante meter met voorsprong de duurste kantoorstad van de Verenigde Staten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home