Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, August 14, 2005

Nieuwe spoorlijn door Abkazie?


Rusland voert gesprekken met Georgië en Abkazia rond de aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen Tbilisi en Sochi, een vakantiegebied aan de Zwarte Zee. De aanleg moet voor een vernieuwde spoorverbinding door Abkazië.

Het spoorproject is een onderdeel van een overeenkomst tussen de Russische en Georgische president, gesloten in 2003, om het conflict tussen Georgië en Abkazië te regelen. "De spoorlijn vormt daarin een bijzonder belangrijk element," aldus een woordvoerder van de Russische regering.

Maar erg ver is die ontspanning tussen Georgië en Abkazië blijkbaar nog niet geëvolueerd. Op een vergadering met vertegenwoordigers van de drie landen liet de Georgische delegatie op het laatste moment verstek gaan. Dat had volgens Rusland te maken met onenigheid tussen de twee andere landen over de samenstelling van de Georgische vertegenwoordiging.

Rusland is volgens het persbureau Novosti van mening dat Georgië herbij Abkazië onterecht met de vingers wijst. "Rusland vraagt dan ook dat Abkazië en vooral Georgië tot een compromis zouden komen, zodat vermeden kan worden dat een belangrijk economisch project gelinkt wordt met politieke ambities," aldus een bericht van het Russische ministerie van buitenlandse zaken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home