Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, August 13, 2005

Las Vegas wil beetje meer New York zijn


Ondanks al zijn glamour kan Las Vegas moeilijk verhullen dat ze een kunstmatige stad is. Een projectontwikkelaar wil aan Sin City echter een meer authentiek tintje geven. Hij wil er de sfeer van het levendige New York tenminste proberen te suggeren.

"Las Vegas heeft zijn gondola's, Las Vega heeft zijn Eiffeltoren," schrijft Andrew Romano in Newsweek. "Maar projectontwikkelaar Mark Advent stelt dat de stad echter een echt, organisch stadscentrum mist waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zijn antwoord daarop is zo'n centrum te bouwen en ervoor te zorgen dat het als twee druppels water lijkt op het centrum van New York."

"Advent is van plan om zijn project - 'East Village' - in de helft van 2007 te openen. Op ruim 20 hectaren wil hij daar voor een bedrag van 225 miljoen dollar een handelscomplex neerzetten dat de Vegas-versie van Lower Manhattan moet worden," merkt Romano op.

In dat nieuwe East Village komen een markt (Grand Central), een uitgaanskwartier (Meatpacking District) en een diamantwijk (Diamond District) waar shoppers op zoek kunnen gaan naar koopjes en op de prijs kunnen pingelen. Het straatbeeld zou verder worden opgesmukt met agenten te paard en knorrige hot-dog verkopers.

"Al die attracties zijn in het echte East Village in New York niet te vinden, want daar vindt men ze meestal in Midtown," merkt Romano op. "Maar Mark Vlassopoulos, de partner van Advent, ziet het eerder als een hommage aan de beroemde New Yorkse buurt."

Romano voegt daar aan toe dat Sin City vroeger al op New York heeft ingespeeld. In 1997 opende er immers ook al het district 'New York, New York', ook al een creatie van Advent, die er de glamour van de Big Apple aan bod liet komen. Daar was ook de Vegas-versie van de punkclub CBGB gevestigd. Eigenaar Hilly Kristal nam zelfs een foto van alle CBGB-muren met hun typische graffitti. Kristal zou echter naar het gebied trekken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home