Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 12, 2005

Japan herdenkt zwaarste vliegtuigcrash


In Japan is vandaag de twintigste verjaardag herdacht van het zwaarste ongeval met één enkel vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaartindustrie. Bij de crash op 12 augustus 1985 met een Boeing 747 vielen immers 520 doden.

De herdenking had plaats op de plek waar het vliegtuig destijds neerstortte, in een afgelegen berggebied in de omgeving van Gunma. Tot de aanwezigen behoorde ook Toshiyuki Shimmachi, de topman van Japan Airlines, maar ook door Shingo Tabuchi, die bij de crash drie jonge dochtertjes verloor.

Op de herdenking werd voor elk slachtoffer een kaars gebrand. Shimmachi zei aan de overledenen te willen smeken dat een dergelijke ramp nooit meer zou gebeuren.

Vlucht 123 van Japan Airlines was op 12 augustus 1985 op weg van Osaka naar Tokyo toen de Boeing-Jumbo neerstortte in een bebost berggebied. Er waren slechts vier overlevenden. Bij onderzoek werd uitgewezen dat de crash werd veroorzaakt door slechte herstellingen bij Boeing en die door technici van Japan Airlines over het hoofd waren gezien.

"Wij doen er alles aan om een optimale veiligheid te bewaren," benadrukte Shimmachi. "Dat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid." De Britse televisiezender BBC merkt echter op dat Japan Airlines de jongste tijd nochtans enkele keren in het nieuws is gekomen omwille van veiligheidsproblemen.

BBC stipt aan dat op een binnenlandse vlucht in juni twee voorwielen van een vliegtuig bij de landing los. "In januari probeerde een piloot op te stijgen zonder de vereiste toestemming van de vluchtleiding," aldus nog de zender.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home