Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 28, 2005

Werkloosheid door opschorten shuttle-programma?



Het opnieuw opschorten van het space shuttle-programma heeft niet alleen vervelende gevolgen voor de NASA en de toekomst van het International Space Station, maar er dreigen ook op de grond talloze jobs verloren te gaan, vooral bij de toeleveranciers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

Vooral in de Michoud Assembly Facility in de omgeving van New Orleans wordt met angstige blik het verder verloop van de Discovery-missie gevolgd. In die fabriek wordt immers het isolatiemateriaal van het ruimteveer geproduceerd.

Michoud is een regio met heel wat economische problemen en de opdrachten van de NASA zijn dan ook heel belangrijk voor het gebied. De Michoud Assembly Facility stelt 2.000 mensen tewerk. "De problemen met het ruimteveer Discovery zorgen dan ook voor heel bezorgde blikken in de fabriek," stipt The Houston Chronicle aan.

Na de ramp met het ruimteveer Challenger in 1986 gingen er bij Michoud honderden jobs verloren. Dat scenario herhaalde zich in 2003, toen Columbia bij zijn terugkeer in de dampkring uit elkaar spatte. Toen werden 65 werknemers ontslagen.

Als gevolg van de ramp werden de werkprocedures bij het bedrijf grondig aangepast. In Michoud wordt nu gehoopt dat met enkele nieuwe aanpassingen de huidige problemen met Discovery kunnen verholpen worden. "Aan de kwaliteit van de brandstoftank wordt er niet getwijfeld," aldus nog de Texaanse krant.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home