Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 29, 2005

Snel weer nieuwe shuttle-missie?



In tegenstelling tot eerdere berichten zou de NASA eventueel dit jaar toch nog een nieuwe shuttle-missie overwegen. NASA-directeur Michael Griffin vertelde alvast de hoop op een volgende ruimtetocht niet opgegeven te hebben.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie maakte bekend dat het shuttle-programma opgeschort wordt tot een oplossing gevonden wordt voor het loskomen van brokstukken bij de lancering, waarbij het ruimtetuig beschadigd zou kunnen worden. Maar Griffin heeft een wat hij noemt tijger-team opgericht om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

"We zijn van mening dat een adequate oplossing niet al te lang op zich zal laten wachten," vertelde hij. Griffin gaf wel toe dat de organisatie een fout had gemaakt door niet voldoende aandacht te besteden aan de externe brandstoftank van de shuttle. "Ik neem daarvoor mijn verantwoordelijk," benadrukte hij. "Maar we zullen dit oplossen."

De lanceervensters voor de rest van het jaar zijn echter heel beperkt. Het eerste valt tussen 9 en 24 september, waarna nog een korte periode volgt in november. De beperking heeft te maken met de baan van de aarde en het aantal uren daglicht, zodat de shuttle kan gefotografeerd worden om te bepalen of er zich problemen zouden hebben kunnen voordoen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home