Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 18, 2010

Mobiele ecommerce kent explosieve groei

Mobiele ecommerce kent een explosieve groei. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Daarbij wordt opgemerkt dat mobiele ecommerce, zonder rekening te houden met de reissector, dit jaar in de Verenigde Staten dit jaar een omzet zal realiseren van meer dan 3,4 miljard dollar. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het niveau van vorig jaar, toen een omzet werd gerealiseerd van 1,4 miljard dollar. Ook toen werd al een belangrijke groei opgetekend tegenover de omzet van 396,3 miljoen dollar het jaar voordien. Indien de reissector, met onder meer vliegtuigtickets en hotelreservaties, wordt meegeteld, wordt de Amerikaanse mobiele ecommerce dit jaar nog eens met 1,5 miljard dollar verhoogd.

"De retailsector staat duidelijk aan het begin van een bijzonder innovatieve en creatieve periode," voert Mark Beccue, analist bij ABI Research, op. "De groei van het mobiele online shoppen heeft dit jaar geprofiteerd van de massale overstap op smartphones, de innovatieve campagnes en toepassingen van retailers en derde partijen en een belangrijke verschuiving in het consumentengedrag, waarbij steeds meer consumenten het mobiele shoppen verkiezen boven de traditionele online ecommerce." De grootste tak van mobiele ecommerce wordt gevormd door de reissector (31 procent), gevolgd door computers en elektronica (20 procent) en kleding (13 procent).

Verder volgen boeken, muziek en films (9 procent), kantoorbenodigdheden (7 procent), woninginrichting (6 procent) en ticketing (3 procent). De onderzoekers voegen er aan toe dat de sector in Japan, waar mobiel online shoppen al verscheidene jaren is ingeburgerd, verantwoordelijk is voor bijna 17 procent van de totale omzet aan ecommerce. Er wordt echter aan toegevoegd dat mobiele ecommerce een wereldwijd fenomeen zal worden. Tegen het midden van het decennium zou mobiele ecommerce volgens ABI Research een omzet halen van 163 miljard dollar per jaar. Daarmee zou het mobiele platform 12 procent van de totale omzet aan ecommerce vertegenwoordigen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home