Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 18, 2010

Meer dan helft heeft traumatische jeugdervaring gehad

Meer dan de helft van alle volwassenen werden tijdens hun jeugd met moeilijke ervaringen geconfronteerd, zoals huiselijk geweld of verbaal misbruik. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control. Er wordt aan toegevoegd dat hieruit zou kunnen afgeleid worden dat traumatische jeugdervaringen heel algemeen zouden kunnen zijn. De onderzoekers merken op dat vele van die traumatische ervaringen op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen kunnen leiden. Het identificeren van die negatieve jeugdervaringen, kan De belangrijkste traumatische jeugdervaringen zijn volgens de onderzoekers fysiek, verbaal en seksueel geweld, een echtscheiding bij de ouders, een gevangenisstraf voor één van de gezinsleden, mentale ziektes en druggebruik.

Die problemen kunnen volgens de onderzoekers in verband gebracht worden met een verhoogd risico op een aantal gezondheidsproblemen, zoals hartziektes, depressies, kanker en diabetes. Uit het onderzoek blijkt dat 59 procent van de ondervraagden tijdens zijn jeugd met minstens één traumatische ervaring werd geconfronteerd. Er wordt aan toegevoegd dat 8,7 procent van de respondenten gewag maakt van minstens vijf oorzaken van traumatische ervaringen. Bij vrouwen zou dat stijgen tot 10,3 procent, tegenover 6,7 procent bij mannen. Druggebruik werd het meest vernoemd (29,1 procent). Het minst werd men geconfronteerd met een gevangenisstraf van een gezinslid (7,2 procent).

Er wordt aan toegevoegd dat meer dan een kwart van de respondenten tijdens zijn jeugd het slachtoffer is geworden van verbaal geweld. Daarnaast maakte 14,8 procent melding van fysiek geweld. Volgens 12,2 procent was er sprake van seksueel geweld. Uit het onderzoek bleek verder dat 26,6 procent een echtscheiding van zijn ouders had doorgemaakt, terwijl 19,4 procent gewag maakte van een mentale ziekte in het gezin. Tenslotte zei ook 16,3 procent dat er in het gezin sprake was geweest van huiselijk geweld. De onderzoekers voegen er aan toe dat onderwijs een belangrijke relatie heeft met traumatische jeugdervaringen. Etnische afkomst daarentegen was geen significante factor.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home