Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 18, 2010

Meeste Britse financiële instellingen ontsnappen aan strengste bonusregeling

De meeste Britse financiële instellingen zullen erin slagen om de strengste regels voor de bonusbeperking voor bankiers te omzeilen. Dat heeft de Britse Financial Services Authority (FSA) gezegd. Daarbij wordt opgemerkt dat de nieuwe Britse bonusregels in lijn liggen met de aanbevelingen van het Committee of European Banking Supervisors (CEBS) van de Europese Commissie. Er wordt echter aan toegevoegd dat alleen de grootste banken alle aanbevelingen moeten volgen. De kleinere financiële instellingen - waaronder banken, investeringsfondsen en portefeuillebeheerders - hebben een vrijstelling voor een aantal regels.


Onder meer hoeven de kleinere financiële instellingen niet de voldoen aan de beperking op de cash-uitbetalingen van bonussen. Evenmin zouden die financiële instellingen verplicht zijn om een Brits remuneratie-comité op te richten. De eerdere code van de Financial Services Authority had slechts betrekking op zesentwintig banken. De nieuwe aanbevelingen slaan daarentegen op 2.700 bedrijven. Financiële instellingen die al onder de bestaande code van de Financial Services Authority vallen, moeten de nieuwe regels tegen begin volgend jaar invoeren. Dat betekent dat de nieuwe regels ook betrekking hebben op de bonussen van dit jaar, die in januari en februari worden uitgekeerd.


De andere bedrijven die onder de nieuwe code vallen, moeten zich tegen eind juli van volgend jaar in regel stellen. De Britse vice-premier Nick Clegg heeft nogmaals gewaarschuwd voor overdreven bonussen in de banksector. Hij waarschuwde dat de Britse regering niet passief zou blijven toekijken indien begin volgend jaar zou blijken dat de bonussen onaanvaardbaar zijn. De British Bankers Association blijft kritisch over de plannen van de regering. Zo lang er geen wereldwijde consensus wordt bereikt over de betalingen in de financiële sector, zal het volgens de organisatie voor de Britse regering moeilijk blijven om nieuwe financiële bedrijven aan te trekken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home