Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 18, 2010

Coronation Street wordt helemaal heropgebouwd

Het decor van de Britse televisiereeks Coronation Street wordt helemaal heropgebouwd. Het nieuwe decor zou over drie jaar in gebruik genomen moeten kunnen worden. Televisiezender ITV zegt dat het nieuwe decor groter moet zijn om te kunnen voldoen aan de vereisten van uitzendingen in hoge definitie. Voor de bouw van de nieuwe site wordt uitgeweken van het Granada-complex in het centrum van Manchester naar Trafford Wharf, in de buurt van Salford Quays, waar het oorspronkelijke idee van het televisieprogramma vandaan kwam. De nieuwe site, die een oppervlakte van bijna 4 hectare zou omvatten, moet nog wel de goedkeuring krijgen van de overheid.

Op de huidige set, die sinds het begin van de jaren tachtig in gebruik is, zijn de huizen iets kleiner dan echte woningen. "Een woordvoerder van ITV zegt dat de nieuwe site ook meer toekomstmogelijkheden biedt," merkt BBC News op. "Er wordt aan toegevoegd dat niemand weet wat de toekomst zal brengen, maar door de beschikbare ruimte op Trafford Wharf zijn er volgens de woordvoerder belangrijke uitbreidingsmogelijkheden. ITV merkt op dat de nieuwe site op het gebied van productie mogelijkheden biedt die op de huidige locatie niet haalbaar zijn." Coronation Street heeft zopas zijn vijftigste verjaardag gevierd.

Coronation Street werd vijftig jaar geleden door zijn schepper Tony Warren gebaseerd op een straat in Salford Quays in Manchester. Adam Crozier, chief executive van ITV, wees erop dat er voor het nieuwe project een overeenkomst werd bereikt met immobiliën-ontwikkelaar Peel Group. Hij voegde er aan toe dat de commerciële zender een lange en succesvolle relatie heeft met de regio, die volgens Crozier een sleutelrol heeft gespeeld in het erfgoed van ITV als programmamaker. Ook de Britse openbare omroep BBC heeft een groot ontwikkelingsproject op Salford Quays. Daar zullen onder meer de kinderprogramma's van BBC worden opgenomen, maar ook sportprogramma's zoals 'Match of the Day' zullen daar worden gemaakt.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home