Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 17, 2010

Internetbedrijf Google mikt op Indiase cloud computing

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft een overeenkomst gesloten met het Indiase bedrijf Tate Communications om in India applicaties aan te bieden voor cloud computing. Daarbij mikt Google op de dertien miljoen kleine en middelgrote ondernemingen die de Indiase markt telt. In eerste instantie wordt gemikt op bedrijven met toegang tot mobiel internet. David Wirt, vice-president van Tata Communications, wijst er daarbij op dat kleine ondernemingen toepassingen van cloud computing steeds meer beschouwen als een concurrentiƫle strategie. Het Amerikaanse internetbedrijf zal zijn Google Apps ter beschikking stellen van de klanten van Tata Communications. De inkomsten uit die activiteiten zullen door de twee partners worden gedeeld. Wirt sluit niet uit dat ook met grote bedrijven zal samengewerkt worden op het vlak van cloud computing.


Tata Communications zegt met de samenwerking te streven naar een marktleiderschap op lange termijn en innovatie. Het Indiase bedrijf zal ook het uithangbord zijn van het aanbod en de interactie en dienstverlening aan de klanten verzorgen. Tata Communications voegt er aan toe te mikken op een snelle marktpenetratie en het aanbieden van kwaliteit. Google beschouwt de samenwerking naar eigen zeggen als een onderdeel van zijn strategie om het internet te promoten als een platform voor de opslag en toegankelijkheid van zakelijke gegevens en informaie. Google heeft twee research-centra in Bangalore en Hyderabad, waar ongeveer driehonderd technische werken. Die twee centra zijn vooral gericht op de ontwikkeling van toepassingen rond cloud computing.


Dave Girouard, topman van Google India, stelt dat het bedrijf de tewerkstelling in de twee onderzoekscentra de volgende maanden en jaren wil opdrijven. Hij voegt er aan toe dat de producten aan een concurrentiƫle prijs zullen aangeboden worden, aangezien India een heel prijsgevoelige markt is. Girouard stelt verder dat Google verder zal werken aan de integratie van systemen en partners. Hij merkt op dat vertrouwen en de beveiliging van gegevens bijzonder cruciaal is in cloud computing en hij merkt op dat de data in bijzonder beveiligde banken zullen worden opgeslagen. Hij wijst er daarbij op dat veel grote internationale bedrijven cloud computing hebben geadopteerd, wat volgens Girouard een duidelijk signaal is dat cloud computing geen bedreiging is voor de beveiliging.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home