Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 01, 2006

Warner omarmt p2p-format

Warner Bros wil p2p-netwerken gebruiken om video-content te verkopen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Amerikaanse filmmaatschappij zou in maart beginnen met de nieuwe service 'In 2 Movies'. Indien het project een succes wordt, zou het wereldwijd ingevoerd kunnen worden.

De nieuwe service laat abonnees toe om televisie- en filmcontent te downloaden vanop een aantal centrale servers, maar ook van andere gebruikers. De films zouden worden beschikbaar gesteld op dezelfde dag dat ze op dvd-formaat worden uitgebracht. Daarnaast zou Warner ook een programmering beschikbaar stellen van andere content-providers.

Het p2p-formaat is voor de ontspanningsindustrie altijd een moeilijk punt geweest, vooral door de illegale activiteiten van Napster en Kazaa. Specialisten wijzen er trouwens echter op dat de sector het format stilaan aan het omarmen is. In de jaren negentig probeerde men die diensten uit te roeien, maar daar begint nu stilaan verandering in te komen.

De 'In 2 Movies' is volgens specialisten de eerste keer dat een grote filmstudio besluit tot een brede toepassing van het p2p-format. Indien het Europese experiment een succes wordt, zou een wereldwijde lancering volgen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home