Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, December 18, 2005

Wordt Paula Peril de nieuwe Lara Croft?


Het stripverhalenbedrijf Atlantis denkt met de tekenfiguur Paula Peril een nieuwe sensatie te kunnen creëren in de filmwereld. Vertegenwoordigers van het Amerikaanse bedrijf willen in Ierland op zoek gaan naar de geschikte figuur voor de vertolking van het personage.

Atlantis heeft in het verleden al gigantische successen gerealiseerd met Lara Croft en de Thunderbierds. Paula Peril, het nieuwe personage moet volgens hen internationaal succes kunnen boeken en tot een reeks verfilmingen kunnen leiden. Het hoofdpersonage moet echter een Ierse achtergrond hebben, hoewel de verhalen gesitueerd zijn in de Verenigde Staten.



Paula Peril is de vertroetelde dochter van rijke Ierse industriëlen en heeft een exclusieve opleiding genoten, maar ze shockeert haar familie en vrienden door aan de slag te gaan als onderzoeksjournaliste bij een Amerikaanse krant. Dat laat haar toe de criminele onderwereld te strijden.

Volgens analisten is het karakter een teruggrijpen naar de pin-up personages uit de tweede wereldoorlog. "Een sterk, maar sexy personages dat avonturen beleeft in een fantastische en escapistische wereld," benadrukken ze.

Begin volgend jaar begint Atlantis in Ierland te zoeken naar een geschikte vertolkster. "We zoeken vooral in Noord-Ierland, vooral vanwege de opkomende filmindustrie, maar eigenlijk zijn we geïnteresseerd in kandidaten van over het hele eiland," aldus een woordvoerder van het bedrijf.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home