Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, December 18, 2005

Milieuvereniging koopt jachtvergunning

Een groot gedeelte van de Canadese wildernis is verboden gebied geworden voor buitenlandse jagers. De uitbater van het gebied werd immers aangekocht door een milieuvereniging, die het gebied verder wil gebruiken voor ecotoerisme.



De Raincoast Conservation Foundation bracht 1,35 miljoen Canadese dollars samen om Bella Coola Outfitters Company over te nemen, één van de belangrijkste aanbieders van jachttrips in British Columbia aan de westkust van Canada.

De milieuvereniging bezit nu de exclusieve jachtrechten voor een gebied van 20.000 vierkante kilomter, waar grizzly's, zwarte en witte beren, wolven en poema's leven, maar ook geiten, elanden en herten. Maar jagen zal in het gebied in de toekomst niet meer mogelijk zijn. In plaats daarvan worden reispaketten aangeboden voor het bespieden enfotografen van het wildbestand.

Vooral de jacht op de grizzly zou Raincoast aangezet hebben om het bedrijf te kopen. Het is op het continent immers het dier dat zich het traagst voortplant. De impact van het trofeejagen kan volgens de organisatie dan ook zware gevolgen hebben.

Om zijn vergunning te houden, moet Raincoast ook wel echt jachtpartijen organiseren. Daarbij wil de organisatie de jacht ophoefachtigen voor gebruiken. Op grote roofdieren zal er volgens Raincoast echter in geen geval meer gejaagd kunnen worden. Men wil wel proberen om de betreffende wet te laten veranderen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home