Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, December 18, 2005

Vrouwen chatten 35 dagen per jaar


Britse vrouwen spenderen 35 dagen per jaar aan online chatten. Dat blijkt uit een onderzoek van het online gamebedrijf Virgin Bingo. Daarbij gaat het volgens de onderzoekers om vrienden, sociale plannen, dagelijkse zaken, beroemdheden, kledij en mode.

"Britse vrouwen spenderen 49 minuten per dag aan online chatten," stelden de onderzoekers van Virgin Bingo vast. "Dat staat gelijk met ongeveer 554 voetbalwedstrijden, 1.662 episodes van Eastenders of 119 vluchten naar New York." Meestal komen daarbij onderwerpen aan bod zoals vrienden, sociale plannen, dagelijkse beslommeringen, beroemdheden, kledij en mode. Veel minder courante onderwerpen zijn voetbal, politiek, pensioen, geld, hypotheken, het seksleven van anderen en autoherstellingen.

Ongeveer één derde van de ondervraagde vrouwen maken op het internet plannen voor een sociaal leven. Over gemeenschappelijke vrienden wordt door één vijfde van de vrouwen liever online gepraat dan in levende lijve. "Het traditionele geroddel aan de tuinafsluiting is vervangen door de grootste roddellocatie ter wereld," benadrukte Simon Burridge, directeur van Virgin Games. "Daarmee wordt bevestigd dat vrouwen het internet gebruiken om te communiceren met vrienden. Maar dit onderzoek toont aan hoe bijzonder populair dit is geworden."

Specialisten stellen dat deze technotattle gebruikt wordt om de nood aan roddel en kletsen te bevredigen. Jonge vrouwen in de categorie van 16 tot 24 jaar oud chatten zelfs 69 minuten per dag.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home