Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, December 18, 2005

Kinderen zijn online gamers



Kinderen tussen zes en elf jaar gaan vooral wegens games op het internet. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van Mediamark Research. Acht procent van die categorie gaat trouwens elke dag op het internet en meer dan de helft vertoeft minstens één keer in de maand online.

Uit het onderzoek blijkt dat gaming in deze leeftijdscategorie de topactiviteit is. Anderzijds kwamen de onderzoekers tot de vaststelling dat deze kinderen meer beroep doen op cd-spelers dan op mp3-apparaten. Verder bleek meer dan de helft van de ondervraagde kinderen (56 procent) een televisietoestel op zijn kamer te hebben en bijna 60 procent gaf toe ook naar televisiereclame te kijken.

Games zijn voor de kinderen de belangrijkste redenen om op het internet te gaan (43 procent), maar bijna een kwart van de ondervraagde kinderen voegde daar aan toe het medium te gebruiken voor het maken van schooltaken. Daarnaast bleek tien procent vertrouwd te zijn met e-mail, terwijl 6 procent benadrukte gebruik te maken van instant messenger.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home