Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 12, 2005

Museum op oudste rif van de wereld

Een gedeelte van het oudste koraalrif van de wereld zal worden open gesteld voor het publiek. Twee locale milieuverenigingen zijn er immers in geslaagd een gebied van ruim 35 hectaren van het Isle La Motte in de Amerikaanse staat Vermont te kopen.

Het Isle La Motte bevindt zich aan de noordkant van het Lake Champlain in de staat Vermont en vormt een onderdeel van het Chazy Reef, dat ongeveer een half miljard jaar geleden gevormd zou zijn in de warme zeegebieden ten zuiden van de evenaar. Door de tijden heen zou het naar zijn huidige locatie gedreven zijn.

Het originele rif strekte zich uit over een afstand van duizend mijl. Gedeelten ervan zijn nog terug te vinden in onder meer Newfoundland en Tennessee. Volgens wetenschapper Charlotte Mehrtens, diensthoofd geologie aan de Universiteit van Vermont, stelt echter dat nergens in de wereld zoveel van het Chazy Reef zichtbaar is.

Het gebied zal als openlucht-museum toegankelijk zijn voor het publiek. In een oude hoeve zou een bezoekerscentrum worden ingericht. Er werd niet meegedeeld hoeveel de aankoop van het gebied heeft gekost.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home