Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 12, 2005

Amazone uitgeroepen tot rampgebied

Een gedeelte van de Amazone-rivier is uitgeroepen tot rampgebied. De gouverneur van de gelijknamige Braziliaanse provincie stelde dat de droogte grote trajecten van de rivier onbevaarbaar heeft gemaakt en daarmee locale gemeenschappen in gevaar heeft gebracht.

De provincie wil geld, voedsel en geneesmiddelen vrijmaken voor de getroffen gemeenschappen, die nu alleen nog via de lucht kunnen bereikt worden. Ze hebben een bijzonder moeilijk om nog voeding en andere cruciale voorraden aan te leggen.

De waterstand van de Amazone kent geregeld hoogtes en laagtes, maar dit jaar is het droge seizoen veel erger geweest dan normaal. Om sommige plekken zou er nog geen twee meter water staan, wat de scheepvaart bijzonder gevaarlijk maakt en de visserij bijzonder moeilijk is geworden. De visvangst is de voornaamste activiteit van de meeste locale gemeenschappen.

Carlos Eduardo de Souza Braga zou inmiddels ook met de Braziliaanse president Lula da Silva gesproken hebben om arbeiders te sturen naar het rampgebied. Zij zouden bronnen moeten aanboren, zodat geïsoleerde dorpen zouden kunnen voorzien worden van drinkwater, dat ze voordien uit de rivier haalden.

Gehoopt wordt dat het waterniveau opnieuw zal beginnen te stijgen met de intrede van het regenseizoen, begin november.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home