Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 12, 2005

Website voor slachtoffers aanslagen Londen

Een overlevende van de bomaanslagen op de Londense metro in juli heeft een website opgezet als een virtuele zelfhulpgroep voor andere slachtoffers van de terrorische aanslagen. Tijdens explosies op drie metrostellen en bus vielen toen 52 slachtoffers.

De Canadees Peter Zimonjic was met de Londense metro onderweg naar zijn werk toen de trein naast hem explodeerde. Een uur lang hielp hij ter plaatse slachtoffers verzorgen, voor hij weer naar buiten liep en zijn vrouw, acht maand zwanger, kon verwittigen.

Zimonjic werkt als krantenjournalist en beschreef zijn belevenissen in The Sunday Telegraph. Na publicatie van het artikel kreeg hij telefoon van iemand die hem geholpen had de gewonden te verzorgen. "We hadden een goed gesprek en konden onze emoties delen," stipt hij aan.

Dat bracht Zimonjic op het idee dat het ook voor anderen een uitlaatklep kon zijn om hun gevoelens te kunnen uiten. Uiteindelijk leidde dat tot de website www.londonrecovers.com, waar slachtoffers over hun ervaringen en gevoelens kunnen getuigen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home