Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, November 20, 2011

Amerikaanse vakantieganger reist opnieuw meer met vliegtuig

Tijdens de eindejaarsperiode denken drie op de tien Amerikanen op vakantie te zullen gaan. Binnen die groep denkt 42 procent zijn vakantiebudget tegenover vorig jaar te zullen opdrijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van de financiƫle dienstverlener American Express. Daarbij wordt opgemerkt dat 21 procent van de ondervraagden zijn budget heeft opgetrokken omdat men voor een langere periode op reis wenst te gaan, gevolgd door betere accommodaties (19 procent) en de grotere samenstelling van het reisgezelschap (17 procent).

Andere redenen zijn een duurdere bestemming (12 procent) en de keuze voor een hogere reisklasse (6 procent). Verder wordt opgemerkt dat een gemiddeld gezin met vier personen tijdens de eindejaarsperiode 2.636 dollar wil besteden aan vakantiereizen. Dat betekent een uitgave van 659 dollar per persoon. Dat betekent een stijging met bijna 200 dollar tegenover vorig jaar. Uit het onderzoek blijkt ook dat 56 procent van de Amerikanen tijdens de eindejaarsperiode geen reisplannen heeft, tegenover 61 procent vorig jaar.

Ook wordt opgemerkt dat 36 procent van de ondervraagden met het vliegtuig zal reizen, tegenover 26 procent vorig jaar. Ook wordt opgemerkt dat 31 procent van plan is om tijdens de vakantie op restaurant te gaan, tegenover 20 procent vorig jaar. Ook geeft 24 procent aan plannen te hebben om aan entertainment-activiteiten te zullen deelnemen, tegenover 20 procent vorig jaar. Er wordt ook opgemerkt dat veel Amerikanen tijdens de twee laatste maanden van het jaar twee vakantiereizen hebben gepland.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home