Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 26, 2011

Collega's hebben grootste invloed op geluksgevoel

Collega’s blijken de grootste invloed te hebben op het geluksgevoel op de werkplek. Ook humor en een goede werk-privé balans hebben een positieve impact op dat geluksgevoel. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek van het bureau Van Harte & Lingsma. Slechte leidinggevenden, negatieve medewerkers of een slechte band met collega’s blijken de belangrijkste bedreigingen te zijn voor een goed gevoel op de werkvloer. Vrouwen blijken vatbaarder te zijn voor een negatieve werksfeer.

"Nederlanders voelen zich over het algemeen gelukkig op hun werk," voeren de onderzoekers aan. "Driekwart van de betrokkenen waardeert zijn geluksgevoel met een cijfer van minstens 70 procent. Drie op de vijf werknemers ziet er niet tegenop om na de vakantie weer opnieuw aan het werk te gaan en 66 procent geeft aan dagelijks plezier te beleven in zijn werk." Er wordt wel opgemerkt dat uitdagingen op het werk voor mannen belangrijker zijn dan vrouwen.

Vrouwen zijn volgens de onderzoekers daarentegen gevoeliger aan de hoeveelheid werkdruk. Ook wordt opgemerkt dat dertigers zich op de werkvloer het minst gelukkig voelen. Dat heeft volgens de onderzoekers wellicht te maken met het feit dat deze leeftijdscategorie een druk gezinsleven en professionele ambities probeert te combineren. Daarom zouden dertigers extra werkstress ervaren en minder voldoening voelen dan andere werknemers.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home