Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 21, 2010

Investeringsfonds trekt zich terug uit reddingsoperatie Liverpool

De poging van de Amerikaan Tom Hicks om de controle over de Engelse voetbalploeg Liverpool helemaal naar zich toe te trekken, heeft een zware terugslag gekregen. Er is immers gebleken dat het fonds GSO Capital Partners van Blackstone Group zich heeft verzet tegen de herfinanciering van een krediet van 282 miljoen pond sterling. Die herfinanciering zou Hicks hebben toegelaten om de verkoop van de club voor minstens twee jaar uit te stellen. Het investeringsfonds zou nochtans dicht bij een overeenkomst gestaan hebben met Tom Hicks, die samen met zijn landgenoot George Gillett eigenaar is van de Engelse voetbalclub.

Liverpool werd door Hicks en Gillet in april van dit jaar te koop gesteld. Hicks heeft nu tot de eerste week van oktober tijd om een andere financier te vinden vooraleer hij een lening van 237 miljoen pond sterling moet terugbetalen aan Royal Bank of Scotland. Indien de lening niet terugbetaald wordt, dreigt de voetbalclub door de bank in beslag genomen te worden. De supporters van Liverpool hebben acties aangekondigd tegen de huidige eigenaars van Liverpool en eisen een grotere transparantie in het beleid van de club. GSO Capital Partners zou zich uiteindelijk uit de operatie hebben teruggetrokken wegens de sancties die zouden verbonden zijn aan het feit dat Hicks en Gillet er niet in geslaagd zijn een koper te vinden.

Royal Bank of Scotland was eerder dit jaar bereid om een krediet te verlengen, op voorwaarde dat een overnemer zou worden gevonden. Analisten stellen dat Royal Bank of Scotland er niet op uit is om de voetbalclub over te nemen. Daardoor zouden Hicks en Gillet ook nu extra tijd krijgen om een oplossing te vinden voor de club. De vraagprijs voor Liverpool vormt volgens een aantal waarnemers echter een belangrijke hinderpaal voor het vinden van een koper. Hicks wil minstens 600 miljoen pond sterling ontvangen voor de verkoop van de club, maar volgens insiders zal er maximaal 400 miljoen pond sterling worden geboden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home