Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 27, 2010

Bayer en Vanke aan top Chinees maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het chemieconcern Bayer en de vastgoedgroep Vanke zijn de bedrijven die in China de beste programma's rond maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben uitgebouwd. Dat is de conclusie van een rapport van het Hurun Research Institute. Daarbij wordt opgemerkt dat in de top vijftig naast tweeëndertig binnenlandse bedrijven ook achttien buitenlandse ondernemingen zijn opgenomen. Er wordt aan toegevoegd dat het aandeel van de buitenlandse ondernemingen jaarlijks met ongeveer 50 procent stijgt. Ruper Hoogewerf, chief executive van het Hurun Research Institute, stelt dat vele bedrijven de concurrentiekracht van een goed programma over maatschappelijk verantwoord ondernemen beseffen.


"Bayer HealthCare is marktleider bij de multinationals," aldus het Hurun Research Institute. "Het Duitse concern heeft een budget van 2 miljoen dollar gereserveerd om de bevolking in arme regio's van China te helpen en heeft ook aan de Chinese universiteiten een programma rond maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteund." Op de tweede plaats volgt de bank HSBC Holdings, die een onafhankelijk project voor financiële opvoeding van Chinese volwassenen en jongeren heeft ondersteund. Op de derde plaats staat het informatica-bedrijf Intel, dat zijn filantropische acties heeft gekoppeld aan zijn kernactiviteiten, zoals het deelnemen aan initiatieven om jong wetenschappelijk en technologisch talent te vormen.


Bij de Chinese bedrijven staat de vastgoedgroep Vanke op de eerste plaats omwille van een bewustwordingscampagne rond milieuproblematiek, de tewerkstelling van 17.000 mensen, een belastingbijdrage van 1,1 miljard dollar en een schenking van 1,3 miljoen dollar aan goede doelen. Op de tweede plaats volgt computerbouwer Lenovo, dat onder meer een wedstrijd voor ondernemers opzette. Lenovo staat op de eerste plaats bij de Chinese privébedrijven. Op de derde plaats staat het telecombedrijf China Mobile, vooral door zijn inspanningen om mobiel internet naar 77.000 afgelegen Chinese dorpen te brengen. Op de vierde plaats volgt bankverzekeraar Ping An, dat een initiatief heeft opgezet om de consument te helpen bij de reducering van het energie-verbruik.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home