Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 29, 2005

Amerikaanse wijngebieden breiden uit

De Amerikaanse wijngebieden kennen een grote uitbreiding. Vijftig jaar geleden was de wijnproductie buiten Californië verwaarloosbaar, maar inmiddels is de wijnbouw beginnen uitzwermen over een aantal andere Amerikaanse staten.

"De Amerikaanse wijnbouw komt nu in gebieden die voordien nooit in verband gebracht werden met wijn," stipt CNN Money aan. "Vijftig jaar geleden was er van productie alleen sprake in Californië en een klein gedeelte van de staten New York, Washington en Oregon. De productie buiten Californië was bovendien te verwaarlozen."

Maar die situatie is grondig veranderd. Zo wordt er verwezen naar Washington, waar twintig jaar geleden ongeveer twintig wijnbouwers actief waren. "Op dit ogenblik telt de staat al 350 wijngaarden en er komen er ook steeds meer bij," stipt CNN aan. "Ook staten als Texas en Maine hebben nu ook een eigen wijnproductie."

Steeds meer Amerikanen dromen er trouwens van om naar de traditionele wijngebieden van de Verenigde Staten te verhuizen. "Miljoenen dotcommers, bankiers en andere begoede Amerikanen, maar ook gewone mensen, dromen van een klein wijndomein om zich uit de jachtige maatschappij terug te trekken," aldus CNN. Daarbij laten ze aanspreken door de schitterende landschappen en het goede klimaat van Napa Valley en Santa Barbara (Californië) of Willamette Valley (Oregon).

Daarnaast voelen ze zich aangetrokken door de levensstijl van slow food, waarbij teruggegrepen wordt naar traditionele landbouw, met artisanale kazen, wilde paddestolen, vruchten en groenten. "Bovendien vormen groene markten en boerderij-verkopen een alternatief voor de supermarkten en grote winkelketens," wordt er opgemerkt. Tenslotte liggen deze gebieden ook in de nabijheid van vakantiecentra en skigebieden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home