Gezonder menu in bedrijfsrestaurants
Dikke werknemers nemen meer ziekteverlof op dan hun slanke collega's. Dat zou blijken uit een onderzoek van de International Labour Organisation (ILO). Die toonde aan dat gezonde voeding in de bedrijfsrestaurants leidt tot een daling van het werkverzuim. De organisatie vraagt dan ook een gericht beleid van de overheid en het bedrijfsleven.
Overgewicht wordt volgens de ILO niet alleen veroorzaakt door de eetgewoontes in gezinsverband, maar ook door de samenstelling van het menu in de bedrijfsrestaurants. Bij een onderzoek in Singapore kregen de personeelsleden van een bedrijf gegrilde in plaats van gebakken gerechten, mineraalwatr in plaats van frisdrank en salades met minder olie en zout. Daardoor daalde het gemiddelde jaarlijkse ziekteverzuim per werknemer van 3,7 dagen naar 1,9 dagen.
Het ILO publiceerde over het onderzoek het boek 'Food at Work'. "Daarin willen we aantonen dat het doorvoeren van oplossingen soms veel eenvoudiger is dan men denkt," merkt de organisatie op. In vele landen wordt echter ook door de vakbonden weinig aandacht besteed aan het overgewicht van werknemers. Gesteld wordt dat een werknemersorganisatie andere prioriteiten heeft. Voeding wordt beschouwd als een verantwoordelijkheid van de werknemer zelf.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home