Economie in de media
De regering-Blair wil een verbod op alcoholgebruik in het openbaar vervoer invoeren. Het voorstel kwam afgelopen maand aan de orde tijdens een bijeenkomst waarop premier Blair en een team adviseurs een aantal maatregelen ter bestrijding van asociaal gedrag bespraken. De Britse kranten The Times en The Independent maakten in hun zondagedities melding van het plan om alcoholgebruik in treinen en bussen en op binnenlandse vluchten te verbieden. De Britse transportpolitie zou het voorstel steunen. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde tegen de BBC dat de regering zich bezint op het voorstel. De woordvoerder zei dat er nog niets definitief is besloten.
India en Pakistan zijn het zondag eens geworden over het openstellen van vijf zwaar bewaakte grensposten in Kashmir om hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Vanaf volgende week maandag mogen hulpgoederen de grens worden overgebracht. Burgers mogen de grens dan ook te voet passeren. De overeenkomst betekent een belangrijke stap in de gespannen relatie tussen Pakistan en India. Die relatie is al decennia moeilijk, vanwege onenigheid over de omstreden regio Kashmir. Het openen van grensposten in een door Pakistaanse moslims gecontroleerd deel van Kashmir, is een gevoelig punt voor de Indiase autoriteiten. De ministers van buitenlandse zaken van India en Pakistan werden het zondag eens over de openstelling van de grensposten. Getroffenen wordt de kans geboden contact te maken met familie aan de andere kant van de grens. De grensposten zijn bijna zes decennia gesloten geweest als gevolg van twee oorlogen tussen de buurlanden.
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft het zondag opgenomen voor het hoofd van de Italiaanse inlichtingendienst SISMI, die ervan wordt beschuldigd willens en wetens vervalste documenten te hebben toegespeeld aan de Amerikaanse regering. De documenten werden gebruikt om de invasie van Irak te rechtvaardigen. In een verklaring zondag sprak Berlusconi zijn waardering uit voor het werk van Nicolo Pollari en wees hij de roep om Pollari's aftreden van de hand. Een parlementaire commissie zal Pollari deze week ondervragen over zijn veronderstelde rol bij het doorsturen van documenten - waarvan hij wist dat ze vervalst waren - die zouden aantonen dat Saddam Hussein heeft geprobeerd om in Niger uranium te kopen. De krant La Repubblica publiceerde afgelopen week de beschuldiging dat de Italiaanse regering betrokken zou zijn geweest bij het verschaffen van de vervalste documenten aan de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Het kantoor van Berlusconi heeft dit van de hand gewezen.
Elvis Presley Enterprises vindt dat er een officiële Elvis-nummerplaat moet komen. Alle inwoners van de staat Tennessee moeten de plaat kunnen aanschaffen. De opbrengst zal ten goede komen aan een traumacentrum. Autoriteiten hebben het bedrijf laten weten dat de plaat er pas komt als er minstens duizend nummerborden zijn besteld. De staat moet dat minimum aantal aanhouden, omdat een speciale plaat ruim dertig euro meer kost dan een gewoon nummerbord. De vereniging heeft besloten dat, als het plan doorgaat, op de plaat een afbeelding van Elvis moet komen te staan met een gitaar in zijn hand. Ook moet er in grote letters 1956 op komen, het jaar dat Presley met 'Heartbreak hotel' zijn eerste nummer 1-hit scoorde.
De enige auto die de eerder dit jaar overleden paus Johannes Paulus II ooit heeft gehad, is zaterdag op een veiling in de Verenigde Staten verkocht voor 680.000 dollar. De koper is een advocaat en autoverzamelaar uit Houston. Een woordvoerster van veilinghuis Kruse zei dat de opbrengst van de blauwe Ford Escort vooraf was geschat op 2 tot 5 miljoen dollar. De vorige eigenaar had de auto uit 1975 tien jaar geleden voor 102.000 dollar gekocht via hetzelfde veilinghuis. Hij had hem tentoongesteld in zijn restaurant, dat failliet is gegaan. De in april overleden paus had zelf 96.560 kilometer met de auto gereden toen hij hem in 1996 ter veiling aanbood aan Kruse International, een veilinghuis en museum van bijzondere auto's. De opbrengst ging naar een goed doel.
Cd's en dvd's online bestellen is snel en handig, en men vindt zo ook muziek die men misschien niet in een gewone winkel aantreft. Online bestellen is echter niet altijd voordeliger, want in gewone winkels zijn de producten regelmatig goedkoper. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. De Consumentenbond vergeleek de prijzen van cd’s en dvd’s in zowel virtuele als niet-virtuele winkels. De onderzoekers constateerden grote prijsverschillen. Zo kost de nieuwe cd van Coldplay bij sommige winkels 23 euro, maar wie verder zoekt kan hem ook voor bijna de helft vinden. De dvd-film van ‘De schippers van de kameleon’ kunnen consumenten kopen voor 26 euro, maar de laagste prijs die de bond tijdens het onderzoek tegenkwam was 5 euro. Vooral de Mediamarkt en de Free Record Shop stunten met prijzen. Consumenten zijn daar regelmatig goedkoper uit dan bij internetwinkels.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home