Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 14, 2010

Holebi-populatie meer geïnteresseerd in blogs

Een meerderheid van de Amerikaanse holebi-populatie leest blogs. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Interactive. Daarbij wordt opgemerkt dat 54 procent van de holebi-bevolking aangeeft een blog te lezen, tegenover 40 procent bij heteroseksuelen. Opgemerkt wordt dat bij de holebi-populatie een lichte toename wordt opgetekend tegenover twee jaar geleden, toen 51 procent aangaf een blog te lezen. Vier jaar geleden was dat 32 procent. Uit het onderzoek blijkt verder dat 36 procent van de Amerikaanse holebi-populatie blogs over nieuws en actualiteit leest, tegenover 25 procent bij de heteroseksuele groep. Daarnaast geeft 25 procent van de holebi-bevolking aan blogs te lezen over entertainment en popcultuur, tegenover 16 procent bij de heteroseksuelen.


Daarnaast merkt 22 procent van de holebi-respondenten aan politieke blogs te lezen, tegenover slechts 14 procent bij de heteroseksuelen. Ook zegt 16 procent van de holebi-groep reisblogs te lezen, tegenover slechts 8 procent bij de heteroseksuele respondenten. Verder geeft 35 procent van de holebi-groep aan specifieke blogs te lezen over onderwerpen voor homoseksuelen en lesbiennes. De onderzoekers merken op dat heteroseksuelen in een aantal categorieën toch frequenter blogs lezen. Dat geldt onder meer voor de categorie van de persoonlijke blogs, waar 24 procent van de heteroseksuelen aangeeft dagelijks een bezoek te brengen, tegenover 20 procent bij de holebi-groep. Ook blijkt 25 procent van de heteroseksuelen dagelijks een blog over nieuws en actualiteit te lezen, tegenover 24 procent bij de holebi-bevolking.


Harris Interactive voegt er aan toe dat de holebi-bevolking meer geneigd is om dagelijks een blog over entertainment en popcultuur te lezen. In de holebi-groep leest 29 procent dagelijks een blog uit deze categorie, tegenover 16 procent bij de heteroseksuelen. Ook leest de holebi-groep volgens de onderzoekers dagelijks meer een politieke blog (28 procent) dan heteroseksuelen (20 procent). De bezoekfrequentie van minder dan één keer per maand ligt bij heteroseksuelen voor alle blog-categorieën beduidend hoger dan bij de holebi-populatie. Ook zei 53 procent van de holebi-groep wekelijks een specifieke blog voor homoseksuelen of lesbiennes te bezoeken. Bovendien geeft 19 procent van de holebi-groep dagelijks een blog uit deze categorie te bezoeken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home