Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 13, 2005

U2 grootste muziekgebeuren van het jaar


De Vertigo-tournee van de Ierse rockgroep U2 was het meest lucratieve muziekevenement van het lopende jaar. Dat heeft het muziekmagazine Billboard berekend. Bono en de zijnen zouden 260 miljoen dollar aan tickets hebben verkocht, waarbij ze tijdens negentig concerten voor drie miljoen fans hebben gespeeld. Alle U2-concerten waren trouwens uitverkocht.

Billboard plaatst The Eagles op een tweede plaats met 117 miljoen dollar uit 77 optredens. De derde plek was voor Neil Diamond, die voor ruim 71 miljoen dollar aan tickets verkocht. Daarna volgden de country-ster Kenny Chesney, Paul McCartney, Rod Stewart, Elton John, Dave Matthews, Jimmy Buffett en Green Day.

In de rangschikking is geen plaats gereserveerd voor de Rolling Stones, die net het Amerikaanse gedeelte van de tournee 'A Bigger Bang' hebben afgewerkt. Informatie over ticketverkoop wordt niet vrijgegeven vooraleer de hele tournee is afgelopen. In totaal verkochten Noord-Amerikaanse concerten voor ruim twee miljard dollar aan tickets. Dat is een daling met 6,2 procent tegenover het jaar voordien. De publieke belangstelling kwam op 45,7 miljoen aanwezigen, een daling met 3,8 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home