Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 07, 2005

Mobiel toestel als speurhond


Vier miljoen Koreanen hebben zich ingeschreven op een mobiel netwerk dat informatie doorgeeft over de locatie waar de bezitter zich bevindt. Het gaat daarbij vooral om ouders met schoolgaande kinderen. Maar omdat de dienst mogelijkheden biedt tot misbruik, werden er door de overheid beperkingen ingebouwd. Elders in de wereld lijkt het systeem trouwens minder bijval te genieten.

"Het systeem kan perfect bepalen waar iemand zich bevindt, maar kan ook heel handig zijn bij rampen," merkt Business Week op. "Anderzijds kan het toestel echter ook gebruikt worden om bijvoorbeeld het doen en laten van de partner te controleren. Daarom heeft de Koreaanse regering de vrijheid van bedrijven van mobiele opsporingsdiensten beperkt. De toestellen moeten nu ook voorzien worden van een knopje waarmee de bezitter zijn toestel onvindbaar kan maken.

De Koreaanse telecomsector verwacht toch dat de dienst jaarlijks een groei met 74 procent per jaar zal kennen. In 2007 wordt een omzet van 1,54 miljard dollars verwacht. "Elders in de wereld kent de sector echter niet zoveel bijval," aldus Business Week. "In de Verenigde Staten kon de vergelijkbare dienst Teen Arrive Alive ook slechts één provider vinden voor het product. Toen Cingular onlangs AT&T kocht, werd de opsporingsdivisie bovendien onmiddellijk geschrapt uit het aanbod."

Slechts 20 procent van de Amerikanen zou willen betalen voor opsporingsmogelijkheden op de telefoon. De Britten tonen volgens het tijdschrift meer interesse, vooral ouders van schoolgaande kinderen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home