Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 25, 2010

Vladimir Poetin opnieuw Russische man van het jaar

In Rusland is premier Vladimir Poetin opnieuw verkozen tot man van het jaar. Dat is de conclusie van een enquête van het Russische onderzoeksbureau Vtsiom. Poetin behaalde 55 procent van de stemmen. Op de tweede plaats volgt president Dmitry Medvedev met 37 procent van de stemmen. Vladimir Zhirinovsky, de leider van de liberaal-democratische partij, staat op de derde plaats met 5 procent van de stemmen. Poetin verstevigt zijn leidersplaats nog tegenover vorig jaar. Toen kreeg hij immers 50 procent van de stemmen achter zijn naam. Met 33 procent van de stemmen eindigde ook toen Dmitry Medvedev als tweede in de verkiezing.

Uit de enquête blijkt dat de bosbranden van de voorbije zomer in eigen land voor de Russische bevolking de belangrijkste gebeurtenis van de wereld van het voorbije jaar waren. Het ontslag van Yury Luzhkov, de gewezen burgemeester van Moskou, werd bestempeld als de belangrijkste binnenlandse gebeurtenis. Veel respondenten verwezen daarbij echter ook naar de gewelddadige nationalistische rellen in Moskou eerder in december. Andrei Arshavin, de middenvelder van de Engelse voetbalclub Arsenal, werd verkozen tot Russisch sportman van het jaar. De titel van beste film van het jaar ging naar Avatar van regisseur James Cameron.

In de Russische entertainmentsector ging de eerste plaats naar de beruchte popster Filipp Kirhorov. "De muzikant kwam de voorbije periode nog negatief in het nieuws nadat hij een televisie-producer in mekaar had geslagen, maar het schandaal heeft blijkbaar zijn populariteit alleen nog maar doen toenemen," meldt de Russische krant The Moscow Times. "Kirhorov, die met zijn slachtoffer inmiddels een regeling heeft getroffen, kreeg in totaal 8 procent van de stemmen achter zich. Daarmee onttroonde hij crooner Nikolai Baskhov, die vorig jaar als overwinnaar uit de bus was gekomen." Schrijver van het jaar werd pulpfiction-auteur Daria Dontsova. Het is de vierde keer op rij dat Dontsova de bekroning in de wacht sleepte.

Labels: , ,

1 Comments:

  • At 11:08 AM , Blogger Unknown said...

    U bent op zoek naar lening te doen herleven van uw activiteiten, voor de realisatie van een project, of te kopen zelf een appartement; maar helaas de Bank vraagt u aan de voorwaarden die u niet in staat om te voldoen aan zijn. Wees ervan bewust dat er een dame door de naam van madame Jessica die gaf me een lening van 20000€, zodat ik kan mijn schulden te dekken. Dus neem jullie die in behoeften gewoon contact met mevrouw Jessica voor meer informatie.
    Adres aan: Jessiccamuller@gmail.com

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home